Hobisini işe dönüştüren Mustafa Kemal Koca, değerli taşları dünyaya pazarlıyor
Yıllar önce hobi olarak taş toplamaya başlayıp sanatını işe dönüştüren Mustafa Kemal Koca, hobisini ve aşkını işe dönüştürerek pahalı taşları dünyanın farklı ülkelerine pazarlıyor.
Yıllar önce değerli bir taş bulup hobi edinen Mustafa Kemal Koca, daha sonra taş işçiliğini bilimsel olarak sorgulamaya ve taşların insanlar üzerindeki etkilerini bilimsel olarak araştırmaya başladı. Yaptığı bilimsel araştırmalar sonucunda bulduğu taşların insan psikolojisine ve sağlığına faydalı olduğunu öğrenen Koca, hobisini işe dönüştürdü ve il il dolaşarak, bulduğu değerli taşları işleyerek bu alanda ticaret yapmaya başladı.
Çıkardığı taşları e-ticaret formülüyle satmaya başlayan Koca, bu taşları özellikle yurt dışına pazarlarken, satın alan kişilerin yüzde 90’ının enerjisine ve şifasına inandıkları için satın aldığını belirtti.
“Tüm dünya çapında gönderim yapıyoruz”
Türkiye’nin her yerinde değerli taşların peşinde olduklarını belirten Koca, “Aslında çocukluktan başlayan bir meraktı ama ilk başladığı yer Mardin’de, doğuda polis memuru olarak çalıştığım dönemdi. Taşlar Orada araştırdık bizi buraya getirdiler. Kahramanmaraş’a geldiğimde volkanik bacaları da buldum.” Araştırmalarım sırasında bulduğum taşı kırdığımda ortaya çıkan kristaller ve açığa çıkan güç bizi alıp götürdü. Tek taşla başladık, sonra dünyanın her yerine yurt dışına taş göndermeye başladık. Dünyanın her yerine işlenmiş veya ham taş gönderiyoruz, dünyanın her yerinden bize gelen taşları da gönderiyoruz. “Var” dedi.
“Kahramanmaraş jeolojik açıdan zengin bir ildir”
Taş camiasında Kahramanmaraş taşlarının konuşulduğunu belirten Koca, “Kahramanmaraş hem jeolojik hem de gemolojik açıdan çok güçlü bir il. Ancak bilinmeyen bir tarafı var ki çok pahalı gemolojik taşlar var. Bunlardan ilki granat ve gemolojik olarak çok güçlü bir il. gücü dünyadaki birçok kültürde çok güçlüdür.” Yüksek olması nedeniyle tercih edilen ve kullanılan bir taştır. Bu taşın Kahramanmaraş’ta büyük bir rezervi vardır ve Kahramanmaraş’ta da genç yaştaki yakutlar bulunmaktadır. Bunlar aynı zamanda güç ve şifa için de tercih edilir çünkü tam olgunlaşmış ve mücevher kalitesi yüksek yakutlar oldukça değerlidir. Kahramanmaraş’ta genç yaş yakutlar fiyat ve proses açısından daha kolay olduğu için tercih edilmektedir. Genç yaştaki amatörler var, çok sayıda sulu jeot var, kristal kuvarslar var. Bunlar bizim tespit ettiklerimiz ama yeni tespit ettiğimiz pırlanta desenli aragonit taşları da çok değerli. “Ve çok özel. Ancak Kahramanmaraş bu anlamda bilinmiyor” dedi.
“Taşların sıklığı ve gücü çok önemli”
Bilimde ve dinde taşların faydaları ve şifaları hakkında bilgiler bulunduğunu belirten Koca, “Dünyada ve ülkemizde insanların yüzde 95’i enerji ve şifa için taş alıyor. Bu bir ilaç tavsiyesi değil, araştırıyoruz.” Antik toplumlarda kullanımı ve günümüz antik toplumlarında kullanımı.100.000’e yakın taşın enerjisi ve şifası ile ilgili yazılı eserler mevcut, İbn-i Sina ve Zekeriya Razi’nin eserlerinde bilgiler var.Bunlardan yola çıkarak araştırdık. taşların mineral yapısı ve günümüzde çağdaş eczacılıkta kullanıldığı yerler ve günümüzde sahip oldukları uyum.Bunlarla ilgili Tıbbi tedaviye ek olarak verdiğimiz taşlar da var.Ben egzama hastasıydım, geçmeyen egzama hastalığım vardı. uzun süre gitti, ayrıca bilgim olduğu için kendi üzerimde de kullandım. bu hastalık geçti mi? geçmedi ama çok rahatlattı. özellikle psikolojik sorunları olan çok insan var , aslında bu kişilerin kullandığı taşlar, bu kişinin ruhsal hastalığının kendi zihninde bir takıntı olduğunu ve aslında tüm bunların sorumlusunun kendisi olduğunu fark etmesini sağlar. Buradaki taşların frekansları ve güçleri çok değerli tabi ki bunu psikologların yardımıyla yapıyoruz, tek başımıza yapmıyoruz. Çünkü biz doktor değiliz, verdiklerimiz de ilaç değil. Ancak elde ettiğimiz başarılara yüzdesel olarak bakarsak bunların hekimler ve akademisyenler tarafından araştırılması gerekiyor” dedi. – KAHRAMANMARAŞ